Door emroos, 26 juni 2024

Op zaterdag 22 juni organiseerden we in Axel een open dag naar aanleiding van ons 50-jarig bestaan op het vliegveld in Axel. 

Op die dag hielden we een prijsvraag. De winnaar is ondertussen bekend en is persoonlijk via e-mail gecontacteerd. Hij/zij gaf het correcte antwoord op de hoofdvraag: het eerste kunststof zweefvliegtuig van de EZAC op Axel was de ASK-21. Daarnaast zat de winnaar voor de schiftingsvraag slechts 1 765 km van het aantal overlandkilometers gevlogen vanaf Axel. Het correcte aantal is 24 685 km. 

EZAC, ofwel de Eerste Zeeuws-Vlaamse Aero Club, is een zweefvliegclub met als thuisveld Axel.

We hebben een schitterend vliegveld, gelegen in het natuurgebied de Smitsschorre, een flinke vloot met de modernste zweefvliegtuigen, een gezellige kantine en een eigen verenigingscamping.
Als u wilt kunt u met een van onze ervaren vliegers meevliegen - of zelf met deze prachtige sport beginnen! De EZAC is er voor zowel Nederlandse als Belgische zweefvliegers.

Zweefvliegen is een geweldige manier van vliegen. Zonder motor vliegen we op de kracht van de thermiek, soms uren lang en honderden kilometers ver. Ook zonder wind en thermiek kan een zweefvliegtuig vliegen, maar dan natuurlijk niet zo lang.

Opleiding

De EZAC beschikt over een moderne vloot van kunststof zweefvliegtuigen, met als vlaggenschip een Duo Discus Turbo tweezitter voor overlandvliegen en wedstrijden. We lessen op ASK-21 en Twin Astir tweezitters. Verder beschikt de vereniging over een ASK-23 overgangstrainer, twee LS-4 eenzitters en een Grunau Baby oldtimer.

Kijk HIER voor meer informatie.

Kenningsmakingsvluchten


Als je wilt is het mogelijk om bij ons mee te vliegen. Dit kost 57,50 euro per vlucht.
Wat meer informatie vind je HIER
Je kunt HIER online reserveren en er kan met pin worden betaald.