Open dag 22 juniOnze zweefvliegclub is dit jaar 50 jaar gevestigd op het zweefvliegveld in Axel.

We willen dit met onze directe omgeving vieren en organiseren daarom een OPEN DAG op 22 JUNI.

Op deze dag worden verschillende activiteiten op het vliegveld georganiseerd om het publiek een zo breed mogelijk beeld te geven van onze activiteiten.

In onze hangar staat een zweefvliegtuig opgesteld waar uitleg krijgt over de werking van een zweefvliegtuig.

Daarnaast is er een tentoonstelling over 50 jaar EZAC in Axel en er is een tentoonstelling waar uitleg wordt gegeven over het zweefvliegen, wat thermiek is en welke afstanden er met een zweefvliegtuigen vanaf Axel worden gevlogen. 

Daarnaast draaien er permanent een paar films waarin de bezoeker meegenomen wordt in de wereld van het zweefvliegen zoals dit door leden van de EZAC wordt ervaren. 

Voor hen die een keer ‘droog’ willen vliegen is een flightsimulator opgesteld waar de bezoeker een vlucht in een zweefvliegtuig kan maken.

Op het vliegveld wordt voor de gehele dag (10.00 – 17.00 uur) een vliegbedrijf opgestart waarbij de vloot van de EZAC vliegt waarbij een oldtimer, de Grunau Baby, ook vliegt. Dit vliegtuig vliegt al 50 jaar vanaf Axel en was er dus vanaf het begin bij.  

Bezoekers kunnen een kennismakingsvlucht maken. U kunt zich hiervoor vooraf inschrijven. 

Een kennismakingsvlucht kost € 50,- Deze kunt u betalen bij aankomst op het vliegveld in onze kantine. 

U ontvangt dan uw ticket. Het is wel een voorwaarde dat u gezond bent en niet meer dan 100 kg. weegt.

Op basis van alle inschrijvingen wordt een volgorde bepaald wanneer u aan de beurt bent. Als u zich hebt ingeschreven ontvangt u vooraf een bericht op welke tijd u bent ingedeeld.  

Bij slecht weer krijgt u uiterlijk 2 uur van te voren bericht dat uw vlucht niet door kan gaan. Daarom is het van belang dat u uw e-mail adres en telefoonnummer waar u bereikbaar bent juist invult.

Inschrijven kan via deze link

EZAC, ofwel de Eerste Zeeuws-Vlaamse Aero Club, is een zweefvliegclub met als thuisveld Axel.

We hebben een schitterend vliegveld, gelegen in het natuurgebied de Smitsschorre, een flinke vloot met de modernste zweefvliegtuigen, een gezellige kantine en een eigen verenigingscamping.
Als u wilt kunt u met een van onze ervaren vliegers meevliegen - of zelf met deze prachtige sport beginnen! De EZAC is er voor zowel Nederlandse als Belgische zweefvliegers.

Zweefvliegen is een geweldige manier van vliegen. Zonder motor vliegen we op de kracht van de thermiek, soms uren lang en honderden kilometers ver. Ook zonder wind en thermiek kan een zweefvliegtuig vliegen, maar dan natuurlijk niet zo lang.

Opleiding

De EZAC beschikt over een moderne vloot van kunststof zweefvliegtuigen, met als vlaggenschip een Duo Discus Turbo tweezitter voor overlandvliegen en wedstrijden. We lessen op ASK-21 en Twin Astir tweezitters. Verder beschikt de vereniging over een ASK-23 overgangstrainer, twee LS-4 eenzitters en een Grunau Baby oldtimer.

Kijk HIER voor meer informatie.

Kenningsmakingsvluchten


Als je wilt is het mogelijk om bij ons mee te vliegen. Dit kost 57,50 euro per vlucht.
Wat meer informatie vind je HIER
Je kunt HIER online reserveren en er kan met pin worden betaald.