ASK-21 in de landingDe Twin-Astir Acro in de landingDe ASK-21 aan de lierJustaasweg 4, AxelTot grote hoogte in de ASK-21

Welkom bij de EZAC Sticky

EZAC: 


EZAC, ofwel de Eerste Zeeuws-Vlaamse Aero Club, is een zweefvliegclub met als thuisveld Axel.

We hebben een schitterend vliegveld, gelegen in het natuurgebied de Smitsschorre, een flinke vloot met de modernste zweefvliegtuigen, een gezellige kantine en een eigen verenigingscamping.
Als u wilt kunt u met een van onze ervaren vliegers meevliegen - of zelf met deze prachtige sport beginnen! De EZAC is er voor zowel Nederlandse als Belgische zweefvliegers.

Zweefvliegen is een geweldige manier van vliegen. Zonder motor vliegen we op de kracht van de thermiek, soms uren lang en honderden kilometers ver. Ook zonder wind en thermiek kan een zweefvliegtuig vliegen, maar dan natuurlijk niet zo lang.

Opleiding

De EZAC beschikt over een moderne vloot van kunststof zweefvliegtuigen, met als vlaggenschip een Duo Discus Turbo tweezitter voor overlandvliegen en wedstrijden. We lessen op ASK-21 en Twin Astir tweezitters. Verder beschikt de vereniging over een ASK-23 overgangstrainer, twee LS-4 eenzitters en een Grunau Baby oldtimer.

Kijk HIER voor meer informatie.

Kenningsmakingsvluchten


Als je wilt is het mogelijk om bij ons mee te vliegen. Hiervoor kun je reserveren in het weekeinde tussen 9.00 en 16.00 uur op het vliegveld, of telefonisch (gedurende diezelfde tijden) op telefoonnummer 06-20159960.
De EZAC is ook bereikbaar op 0115-562066.

Reserveren en meevliegen is mogelijk tijdens het vliegseizoen van half april tot en met oktober. De kosten bedragen maar € 40 per vlucht.

Let op: gezien de beperkte capaciteit is het soms mogelijk dat de tijd tussen het reserveren en de vlucht meer dan een week is. Reserveer daarom tijdig!

Kijk HIER voor meer informatie

Presentatie BLV 11-2014

nov
15

Als bijlage de presentatie die op de bijzondere ledenvergadering van 8 november 2014 getoond is.

Posted By begeys lees verder

Stand van zaken verlenging overgangstermijn EU-regelgeving (13-11-14)

nov
13
EZAC: 

Onderstaande berichtgeving samengevat:
1. KNVvL blijft brevetten uitgeven komende 3 jaar;
2. Veiligheid(managementsysteem) blijft belangrijk en dient dus verder geimplementeerd te worden;
3. EZAC kan gewoon blijven opleiden de komende 3 jaar binnen oude regelgeving of ervoor kiezen ATO gecertificeerd te worden obv huidige (zware) nieuwe regelgeving.

Posted By pebick lees verder

Presentatie Instructiecorps BLV 8 November 2014

nov
09
EZAC: 

Onderstaand de verwijzing naar de gegeven presentatie
http://www.ezac.nl/drupal/node/2159

Posted By pebick lees verder

Uitnodiging ledenvergadering zaterdag 8 november 2014, 19u

okt
30
EZAC: 

Beste clubgenoten,

Op zaterdag 8 november aanstaande vindt een Bijzondere Ledenvergadering van de EZAC plaats.

Met bijna 40 (veertig!) duizend OLC kilometers en een nooit geziene aanwas van nieuwe leden, hebben we heel wat om op terug te kijken.

Naast een vooruitblik op het komende winteronderhoud, geven we jullie ook graag o.a. de laatste updates vanuit EASA mee.

Bestuurswijzigingen:
Benny Geys is de komende ALV aftredend en herkiesbaar.

Met vriendelijke groet,

Posted By begeys lees verder

TMG Midden-Zeeland winterseizoen

okt
26
EZAC: 

Rob Gomersbach heeft op Midden-Zeeland een Touring Motor Glider gestationeerd van Dwarf Powered Gliders (PH-995) en deze is beschikbaar voor clubleden van de EZAC. De huurprijs is slechts € 99,60 per uur, nat! Dus inclusief brandstof, maar exclusief landingen en (eventueel) instructie.

Posted By jobohy lees verder

iFly!-regeling 2015 is een feit!

okt
15

Allen,

vanaf 15 oktober t/m 15 januari is het weer mogelijk in te schrijven voor deze regeling die Euro 250 in mindering brengt op de contributie en nog meer extra's. De eisen daarvoor zijn terug te vinden op www.ifly.zweefportaal.nl . Daarnaast is de regeling opgerekt t/m de leeftijd van 21 jaar! De EZAC heeft vijf beschikbare plaatsen hiervoor geclaimd.

Posted By dvlind lees verder

EZAC 2014

okt
05

En jawel, het is zover, het nieuwe filmke is er....
http://youtu.be/Q6chwhvTfp4

Te downloaden in HD 1080p via
http://www.mijnbestand.nl/Bestand-T6MPY43SZ4WK.mp4

Posted By pebeka lees verder

Terugkoppeling ALV KNVvl van 30 september

okt
02

Namens de EZAC zijn Benny Geys en ik naar de Algemene Ledenvergadering van de KNVvL geweest. Met een compleet vergaderverslag wil ik jullie niet vermoeien maar wel enkele belangrijke punten:

Het lijkt er op dat Nederland - als beste jongetje van de klas - de invoering van de 8,33 kHz radio's miv 2015 wil gaan invoeren.....en dat terwijl we tot 2018 de tijd zouden hebben. Beraadslaging daarover is in volle gang. Onaanvaardbaar!

Posted By dvlind lees verder

Pagina's

Abonneren op EZAC RSS