ASK-21 in de landingDe Twin-Astir Acro in de landingDe ASK-21 aan de lierJustaasweg 4, AxelTot grote hoogte in de ASK-21

Open Dag 14 mei – lessen en meevliegen voor gasten Sticky

apr
14
EZAC: 


Op 14 mei presenteert de EZAC zich op de eerste Open Dag van de vereniging.
Op deze dag worden verschillende activiteiten op het vliegveld georganiseerd om het publiek een zo breed mogelijk beeld te geven van onze activiteiten.

In onze hangar wordt middels een opstelling met een zweefvliegtuig en een tentoonstelling uitleg gegeven over de wereld van het zweefvliegen en de EZAC in het bijzonder. In een filmruimte wordt de bezoeker d.m.v. een film meegenomen in de wereld van het zweefvliegen, zoals door leden van de EZAC wordt ervaren.
Voor hen die een keer ‘droog’ willen vliegen, is een flightsimulator opgesteld, waar de bezoeker een vlucht in een zweefvliegtuig kan maken.

Op het vliegveld wordt in de ochtend een vliegbedrijf opgestart, waarbij er alleen lesvluchten worden gemaakt.
Aan gasten wordt de mogelijkheid geboden om 2 lesvluchten met een instructeur te maken. Inschrijven kan HIER.

In de middag wordt een vliegbedrijf opgestart, waarbij de verschillende startmethoden te zien zijn, die gebruikelijk zijn op ons vliegveld.
Er worden starts gemaakt aan de lier, achter een motorvliegtuig en er wordt gestart door een zweefvliegtuig met ingebouwde motor (een zelfstart). Daarnaast zal er op drie momenten in de middag een kunstvlucht worden gemaakt door één van onze leden.
Aan gasten wordt de mogelijkheid geboden om mee te vliegen, waarbij zij kunnen kiezen uit 2 startmethoden. Inschrijven kan HIER
In alle gevallen wordt er gevlogen met vliegtuigen die in Axel zijn gestationeerd.

Posted By Anoniem (niet gecontroleerd) lees verder

Welkom bij de EZAC Sticky

EZAC: 


EZAC, ofwel de Eerste Zeeuws-Vlaamse Aero Club, is een zweefvliegclub met als thuisveld Axel.

We hebben een schitterend vliegveld, gelegen in het natuurgebied de Smitsschorre, een flinke vloot met de modernste zweefvliegtuigen, een gezellige kantine en een eigen verenigingscamping.
Als u wilt kunt u met een van onze ervaren vliegers meevliegen - of zelf met deze prachtige sport beginnen! De EZAC is er voor zowel Nederlandse als Belgische zweefvliegers.

Zweefvliegen is een geweldige manier van vliegen. Zonder motor vliegen we op de kracht van de thermiek, soms uren lang en honderden kilometers ver. Ook zonder wind en thermiek kan een zweefvliegtuig vliegen, maar dan natuurlijk niet zo lang.

Opleiding

De EZAC beschikt over een moderne vloot van kunststof zweefvliegtuigen, met als vlaggenschip een Duo Discus Turbo tweezitter voor overlandvliegen en wedstrijden. We lessen op ASK-21 en Twin Astir tweezitters. Verder beschikt de vereniging over een ASK-23 overgangstrainer, twee LS-4 eenzitters en een Grunau Baby oldtimer.

Kijk HIER voor meer informatie.

Kenningsmakingsvluchten


Als je wilt is het mogelijk om bij ons mee te vliegen. Hiervoor kun je via internet reserveren, je kunt dan direct zien wanneer er plaats is en een vlucht boeken..
De EZAC is ook bereikbaar op 0115-562066.

Reserveren en meevliegen is mogelijk tijdens het vliegseizoen van half april tot en met oktober. De kosten bedragen maar € 40 per vlucht.

Let op: gezien de beperkte capaciteit is het soms mogelijk dat de tijd tussen het reserveren en de vlucht meer dan een week is. Reserveer daarom tijdig!

Kijk HIER voor meer informatie

Wout Bakker Trofee 2015

EZAC: 

Op 30 en 31 mei zal weer het Open Zeeuws Kampioenschap Zweefvliegen worden georganiseerd

Inschrijving is mogelijk via DEZE link

Abonneren op EZAC RSS